KALENDARZ

Fit for life
Seria warsztatów o tematyce prozdrowotnej zakończona wielkim finałem ZUMBY

Nasi eksperci przedstawią praktyczne techniki i rozwiązania z zakresu odżywiania, pracy nad sobą oraz poprawy jakości życia. Spotkania odbędą się m.in z trenerką mentalną, która nauczy nas jak radzić sobie ze stresem i opanować własne emocje, z psychodietetykiem, która pokaże jak dzięki małym zmianom cieszyć się lepszym zdrowiem i witalnością, oraz z Panią psycholog, która w warsztatach rodziców z dziećmi pokaże jak poprawić koncentrację i radzić sobie z trudnościami. Będzie dużo o gotowaniu - zdrowe desery oraz dania dla dietetyków bez jaj, mleka i mąki. Nie może zabraknąć też ruchu, dlatego odbędą się zajęcia jogi, jako połaczenia ducha z ciałem, a fizykoterapeuci przedstawią ćwiczenia na kręgosłup dla osób z pracą siedzącą.

A wszystko zakończymy dużą porcją wspólnej zabawy, sportu i pozytywnej energii. Spotkamy się na zumbie i przez 3h tańczenia i dobrego humoru spowodujemy, że hala na knurowskim MOSiRze się zagotuje. Wszystko dla Hospicjum w Gliwicach, na rzecz którego Fundacja UNIKUM przekaże zysk z całej akcji.

Razem możemy więcej, dlatego zachęcamy Was do udziału w tej akcj. Zaproście znajomych do
wspólnego czynienia dobra, zbierzcie zespół firmowy, albo rodzinny – wpłaćcie cegiełkę i bądzcie
częścią unikatowej imprezy. Widzimy się 22.03 na hali MOSiR w Knurowie.

Terminy zajęć:

06.03 – Karolina Nicpoń, Temat: Kuchnia alergika – dania bez glutenu i nabiału

07.03 – Kasia Bobińska, Temat: Zarządzanie sobą w stresie

07.03 – Anna Garbarz Kania, Praktyczne zastosowanie ćwiczeń poprawiające uwagę, warsztat dla dziecka z rodzicem

11.03 – Iwona Beczek, Zajęcia jogi

13.03 – Gosia Kalemba, Temat: Dzikie nowalijki – jak znaleźć zdrowie w lesie, ogródku i na łące

14.03 – Emilia Ulkowska, Temat: Nie takie złe słodkości – jak żyć w zdrowiu nie rezygnując ze przyjemności

14.03 – Barbara Janysek, Fit Strategia, Temat: Masz wpływ – czyli jak dzięki małym zmianom cieszyć się zdrowiem i witalnością

17.03 – Fizykoterapeuta, Temat: przeciążenie kręgosłupa w pracy siedzącej

22.03 -  WIELI FINAŁ - maraton zumby, MOSiR Knurów 14:00-17:00

UWAGA! Więcej informacji na temat zapisów i cen już w krótce na naszym Fanpagu na Facebooku oraz naszej stronie
Miejsca są ograniczone

Czas na uśmiech
Sesja zdjęciowa dedykowana wszystkim kobietom chorującym na raka.

Kiedy ostatnio miałaś czas dla siebie? Kiedy poczułaś się pięknie? Kiedy byłaś w centrum uwagi? Zapraszamy do zapisu na unikatową sesję zdjęciową.
Do Twojej dyspozycji będą profesjonalne wizażystki, które wykonają makijaż wg Twojego upodobania, a doświadczony fotograf zrobi zdjęcie portretowe, którego nie powinno zabraknąć w żadnym domu. A żeby było raźniej, możesz zabrać swoją rodzinę lub bliską Ci osobę i upamiętnić z nimi ten dzień na zdjęciu.
Mały poczęstunek, kawa, herbata – idealny plan na listopadowy dzień!

Termin i miejsce: 22.11.2020, godzina 10:00-14:00, Restauracja Umami w Pyskowicach
Zapisy: info@fundacjaunikum.pl lub przez Messengera na Facebooku – UNIKUM
lub telefonicznie: +48 697 103 323

Spełniamy marzenia,
czyli paczki świąteczne dla chorych dzieci

Jak co roku i w tym planujemy wyczarować uśmiech na twarzy chorych dzieci.
Szczegółowe informacje pojawią się w wrześniu.