O FUNDACJI

Misja

Fundacja Unikum - każdy jest wyjątkowy!

Chcemy razem z Wami sprawiać radość, dawać wsparcie i udostępniać informacje!

Eventy

Tutaj znajdziecie informacje odnośnie planowanych przez nas akcji jak również relacje z minionych eventów.

Jak pomóc

Nie ma nic lepszego niż pomoc innym. Zachęcamy do odkrycia tego cudownego odczucia poprzez wolontariat albo wsparcie finansowe.

Każdy jest wyjątkowy

O NAS

Fundacja UNIKUM - każdy jest wyjątkowy!

"Pomysł założenia fundacji kiełkował w nas już przez dłuższy czas. Zetknęłyśmy się z rakiem mamy, przechodziłyśmy wszystkie etapy wspólnie, rak zamieszkał w naszym domu i stał się częścią rodziny. Potrzebowałyśmy czasu, by go poznać i się z nim oswoić. Potrzebowałyśmy odwagi, by z nim walczyć – mimo nierównych szans. Ale przede wszyskim potrzebowałyśmy siebie. Choroba wiele zmieniła w naszym życiu, dała nam możliwość cieszenia się z małych rzeczy, doceniania tego co mamy, ale również pokonania trudności przed którymi nas stawiała. Na naszej drodze pojawiło się wiele osób, wiele historii, wiele doświadczeń, wiele instytucji, ale również przeszkód, smutków i obaw... Po 5 latach rak zabrał nam mamę, ale też dał nam potrzebną determinację, by założyć fundację – po to by mama mogła jeszcze z nami być, byśmy tą stratę mogły zrekompensować czymś dobrym. Jesteśmy pewne, że tego mama by chciałą, by nie pogrążać się w smutku, a wykorzystać naszą siłe i doświadczenie do tego, by robić coś dobrego. "
Daria i Sonia

KALENDARZ

Bądź na bieżąco. Poniżej kalendarz planowanych akcji - w które możesz się również zaanagażować Ty!

III. 2020  Fit for life - seria warsztatów o tematyce prozdrowotnej. Więcej informacji

VI. 2020  Piknik rodzinny

XI.2020  Sesja zdjęciowa CZAS NA UŚMIECH